Селекционерът на националния отбор по борба за жени Серафим Бързаков заяви при прибирането на бронзовата ни медалистка от Игрите в Рио де Жанейро Елица Янкова, че очакванията към борбата тежат много. Както е известно, единственият медал за България от надпреварата под петте преплетени кръга донесе борбата. 

„Очакванията към борбата определено тежат много. Към нас имаше очакване да вземем поне още един медал, затова Тайбе Юсеин и Мими Христова бяха пренавити”, заяви Бързаков.

„Виждате, че в последните години има израстване в женската борба. В някои категории има по десет момичета, които са много равностойни и е наистина трудно. За мен специално моите състезателки и Тайбе, и Мими бяха потенциални медалистки, но за съжаление не се получи. Имаше напрежение при тях и то се видя в срещите им”, сподели Бързаков.

Наставникът коментира представянето и на част от другите ни борци в Рио. „Дубов в интерес на истината се сбори много добре. Гледах резултатите му и очевидно си е провел добре срещите, но за съжаление му е липсвал късмет, за да вземе медал. Борислав Новачаков също не бива да бъде подценяван. Той е млад състезател, много упорит и може да поднесе изненада”, допълни още той.