Джудистът Георги Георгиев, който спечели бронзов медал на Олимпиадата в Атина 2004 се върна в спомените си за спечелването на медал, както и коментира представянето на българските джудисти в Рио в ефира на Дарик радио. 

"Спомням си, това беше един много вълнуващ и незабравим ден за мен, един много специален момент, медал от Олимпийските игри. Жребият ми беше труден, първата ми среща беше срещу водача в световната ранглиста, след което трябваше да играя с победителя от европейския и световния шампион, бях винаги в медалите, бях добре подготвен. Имах чувството, че ще успея да ги победя", коментира Георгиев.

"Медалът е вкъши, има специално място за него", каза Георгиев по повод медала от Атина.

"Имам клуб в Пазарджик, който искам да развия на високо ниво. Момчетата имаха шанс, те не успяха да реализират своите умения, дано останат в джудото, дано спечелят медал на следващата Олимпиада, те имат качествата. Имаме силни национални отбори в джудото. Имаме отличен потенциал. Янислав е изключителен състезател, Ивайло имаше своите шансове, трети в световната ранглиста е, но може би те са били по-добре подготвени, това е състезание", допълни той. 

"На Олимпиадата в Токио може да бъдем и с пълен отбор, ако се помисли върху това. Трябва да има и стройна организация, тъй като има спортове където имаме потенциал,  джудото е такъв спорт", каза още Георгиев.