Лекоатлетката Мирела Демирева беше обявена за Спортист номер едно на България за 2016 г. Тя беше изключително разчувствана при получаването на наградата си и сподели какво я вълнува в този миг. 

"Май се оказах неподготвена, много съм притеснена. Първо искам да поздравя всички спортисти и деятели, за мен е чест да бъда сред вас. Изключително съм благодарна, че ми беше дадена свободата да вървя по собствения си път", сподели Демирева при награждаването си и сподели на кого дължи успеха си.  

"Изключително много хора имат принос за това, което ми се случва сега. Моят треньор, който е и мой учител, федерацията ми, разбира се и клубът ми. Бойко и Маги, които ме върнаха отново на скочището, Лили и Коста, които бяха трамплин за мен." 

"Благодаря и на себе си, защото запазих куража си. Продължих да се боря, продължих да търся и никога не загубих вяра в себе си. Смятам, че съм доказателство, че когато на човек се даде истински шанс, той може да постигне мечтите си. Аз постигнах една своя мечта, но вярвам, че най-доброто предстои. За всички нас най-доброто предстои!", сподели Демирева.