"Сбъднах мечтата си, измина една много щастлива година, но вече гледам напред и имам нови цели и амбиции", заяви сребърната медалистка от Рио Мирела Демирева.

"За мен 2016-а година беше изключително динамична, интересна, открих много нови неща за себе си, постигнах една своя мечта. Това беше една наистина много щастлива година. Имам много нови цели и амбиции. Трябва да продължа да работя, а за да се случи това трябва да забравя предишните си успехи, защото иначе не бих могла да постигна нещо ново".

За здравословното си състояние Демирева заяви, че тренировъчната й програма не е започнала по план. Контузията, която състезателката получи в Рио се е оказала малко по-сериозна.

"На третия опит на Олимпиадата съм разрушила връзките на коляното, а това за един скачач е много важен елемент от тялото. Скачането на този етап ми е забранено, което на мен не ми харесва много, защото това е най-интересната част от тренировката. Имахме време да работим върху много други неща. В момента се чувствам изключително силна, бърза и координирана. Толкова добре не съм се чувствала никога. В момента очакваме още няколко контролни прегледи и тогава ще решим на 100 % за зимния сезон", каза още тя, цитирана от NOVA.

"Европейското първенство е чак през март месец, но треньорът ми предпочита да не поемаме голям риск, защото през лятото има Световно първенство, а аз искам отново да скачам и на Олимпийския стадион. Искам да бъда най-добрата в сектора", допълни лекоатлетката. /БГНЕС