Валтери Ботас заяви, че е амбициран да завърши на четвърто място в подреждането при пилотите и да помогне на Уилямс да бъде на трето място във финалното класиране при конструкторите.

Ботас в момента е шести, но само на три точки от Фетел, който е четвърти и на точка зад петия Фернандо Алонсо.

Финландецът ще стартира от трета позиция, а мястото в квалификацията му даде предимство пред двамата му конкуренти, които останаха съответно шести и десети.

Ботас е наясно, че не може да си почива по време на състезанието, защото точки в Гран при на Абу Даби се удвояват.

„Сигурен съм, че ще има страхотна битка между нас двамата с Люис, но се надявам на нещо повече от това. Смятам да платя цял слебодед спа процедури за Валтери, с всички екстри, като се надявам, че ще бъде в специална форма утре и ще стори невъзможното“, коментира Нико Розберг след квалификацията.

„Квалификацията бе добра. Колата се държеше много добре. Мисля, че и по време на състезанието ще имаме малко предимство. Искам да завърша, колкото се е възможно по-напред. Ще дам всичко от себе си, за да прогресирам“, отговори Ботас на предложението на Розберг.

„За мен максимумът е да завърша на четвърто място в крайното класиране при пилотите. Уилямс също така трябва да си гарантира третото място при конструкторите. Това е нашата цел в Гран при на Абу Даби“, каза още Валтери Ботас.