Легендарният бивш пилот от Формула 1 Михаел Шумахер ще бъде подложен на експериментално лечение, за да се възстанови по-бързо от тежката травма на главата, която получи през декември миналата година. 

Германецът ще бъде опериран от хърватски неврохирурзи, които ще поставят специален микрочип в мозъка му. Неговата роля ще е да стимулира по-бързото възстановяване на основните двигателни функции на тялото на Шуми. 

Според австрийските вестници, представители на семейството на легендата са се свързали с водещите специалисти в тази област Дарко Чуди и Ведран Делетис. Те вече са извършили няколко подобни операции, а резултатите от тях са зашеметяващи. 

"Имахме случай с едно дете, което имаше тежки увреждания след травма. След като сложихме този чип, само два месеца по-късно той вече проходи", обяснява доктор Дарко Чуди. Досега четирима пациенти са третирани с такова лечение, като състоянието и на четиримата е страхотно. 

Очаква се в близките дни или най-много седмици Шумахер да се прибере вкъщи за рехабилитация. Евентуално след това ще се реши дали да се подложи на това лечение, което все още не е придобило чак толкова голяма популярност. 

Иначе германецът вече разбира напълно разговорите на семейството си и комуникира с тях, повдигайки веждите си. Лекарите са оптимисти и очакват съвсем скоро Шуми да може сам да сяда.