Макар да избегна наказание от Международната федерация по автомобилизъм (ФИА), пилотът на Мерцедес Нико Розберг със сигурност ще бъде санкциониран жестоко от шефовете на тима си заради сблъсъка с Люис Хамилтън по време на Гран При на Белгия.

По думите на британеца неговият съотборник нарочно го засякъл отзад, което доведе до спукване на гума и по-късно в състезанието до отпадането на световния шампион от 2008 година.

Партньорите вече имаха една среща веднага след приключването на състезанието, от която Люис си тръгна бесен. „Нещата ми напомнят на годините в училище. Учителите говорят, но не правят нищо. Само те задържат след часовете. Тук и това не правят“, каза тогава той.

Изпълнителният директор на Мерцедес Тото Волф обаче не се съгласи с него. „Ако Люис е казал, че ще има само перване през ръцете без други последствия, значи не е наясно с последствията, които можем да предизвикаме. Можем да направим много. Днес бяхме на границата“, каза Волф.

Очаква се от отбора да наредят на Розберг, който води с 29 точки пред Хамилтън в класирането, да не опитва да отнеме победата на своя съотборник в Гран При на Италия, ако нещата се развият благоприятно за британеца и той води колоната. Не е изключено германецът да заплати и парична глоба.