Лидерът в класирането при пилотите във Формула 1 Нико Розберг умишлено е позволил на своя съотборник Люис Хамилтън да спечели Гран При на Италия. Подобни слухове се завъртяха днес след успеншния уикенд, който британецът записа на „Монца“.

Смята се, че нареждането за подобно развитие на състезанието е било спуснато от шефовете на тима, които се опитали да изгладят отношенията между двамата си състезатели, които сериозно се изпокараха след старта в Белгия. Тогава Розберг удари – по мнението на Хамилтън напълно умишлено – своя партньор и спука задната му лява гума, което в по-късен етап от състезанието доведе до отпадането на Люис.

На „Монца“ потеглилият от пол позишън Хамилтън направи лош старт и така позволи на Розберг да поведе колоната. В същата обиколка обаче германецът допусна трудно обяснима грешка при спирането за шикана, което позволи на британеца да си върне водачеството.

Шефът на Мерцедес Тото Волф естествено отхвърли подобни конспиративни теории. „Само параноик може да измисли нещо такова... Ако наистина имахме такава идея, щяхме да я осъществим далеч по-добре. В този епизод Нико беше под огромно напрежение, защото знаеше, че Люис е по-бърз. Това се видя и по време на състезанието“, допълни босът.