Победителят в Гран при на Германия Нико Розберг остана учуден от лекотата и преднината, с която победи днес на Хокенхайм. Той завърши с повече от 20 секунди преднина пред втория Валтери Ботас с Уилямс. 

Разликата между двамата след квалификацията в събота беше по-малко от 0.2 секунди и мнозина очакваха напрегната битка. Такава обаче нямаше и германецът спечели лесно пред собствена публика. 

"Наистина бях много изненадан. По време на квалификацията бяхме много близо с Ботас, но в крайна сметка го изпреварих с много и това ме учуди. Но не беше толкова лесно, колкото изглеждаше."

"Когато се запали колата на Адриан Сутил, аз направо изтръпнах. Видях, че той е добре, но се очакваше да излезе автомобил за сигурност и това да стопи преднината ми и да направи доста по-тежки за мен последните обиколки. За радост, това не се случи."

"Много съм щастлив от успеха пред родна публика, особено след като дойде една седмица след световната титла. Тази вечер ще попразнувам малко, надявам се и феновете да го направят, за да удължат сладостта от футболния успех. И после ще мисля за старта в Унгария", сподели Розберг.