Макар че си тръгна от Гран При на Сингапур  само с 4 точки, пилотът на Ферари Кими Райконен за първи път от началото на сезона изрази задоволството си от работата на болида.

Финландецът е един от немалкото пилоти, в това число и световният шампион от Ред Бул Себастиан Фетел, които не могат да се настроят към радикалните промени по автомобилите през 2014 година.

„В Сингапур най-накрая получихме скорост в рамките на една бърза обиколка от квалификациите, а колата се държа така, както се надявах”, заяви Ледения. „Беше жалко, че не успяхме да максимизираме представянето на болида заради дребен софтуерен проблем точно преди бързата ми обиколка.  Това означаваше, че няма как да направим нещо в състезанието, където бяхме загнездени в трафика и не можах да оползотворя темпото си.”

„За мен обаче уикендът си остава позитивен, защото най-накрая се почувствах добре в колата. Това е нещо, което чаках доста време през този сезон”, допълни Райконен, който вече гледа към Гран При на Япония. „Това е писта на високата мощност, но също така те предизвиква и технически. Искаме да видим как ще се държи колата ни в сравнение с лидерите. На мен „Сузука” ми харесва одста. Това е класическа писта от онзи тип, който ми допада. Любимата ми безспорно е „Спа”, ала „Сузука” се доближава много до нея в моята класация”, допълни скандинавецът.