Германецът Нико Розберг с Мерцедес беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Япония във Формула 1.

Лидерът в генералното класиране завъртя най-добра обиколка на пистата "Сузука" за 1:32.250 минута по време на втората сесия, изпреварвайки само със 72 хилядни от секундата съотборника си и световен шампион Люис Хамилтън (Великобритания).

Розберг беше най-бърз и в първата тренировка с 1:32.431 минута, като в нея Хамилтън изоставаше с 215 хилядни от секундата, но успя да доближи германеца във втората сесия.

Розберг има 23 точки аванс на върха на генералното класиране пред Хамилтън пет кръга преди края на сезона, а британецът търси трета поредна победа на "Сузука" и общо четвърта в кариерата си.

Германецът пък завърши втори зад Хамилтън в предишните два сезона, което е най-доброто му класиране в Япония.

Кими Райкьонен (Финландия) с Ферари завърши трети за деня с изоставане от 323 хилядни от секундата и единствен се доближи повече до доминиращите болиди на Мерцедес.

Четвърти се нареди Марк Верстапен (Холандия) с Ред Бул с 1:33.061 минута, а пети остана Себастиан Фетел (Германия) с Ферари с време 1:33.103 минута.

Всички останали пилоти останаха на повече от секунда зад лидерите.

Победителят в Малайзия през миналия уикенд Даниел Рикардо (Австралия) с Ред Бул даде по-добър резултат в първата сесия, когато беше пети с 1:34.112 минута, а във втората той остана едва 12-и с 1:34.150 минута. /БТА

В събота от 6 часа сутринта българско време е третата свободна тренировка, а от 9.00 е квалификацията.

Самото състезание е в неделя, 9-и октомври от 8 часа и също можете да го гледате по DIEMA SPORT 2.

Всичко около стартът за Голямата награда на Япония във Формула 1 можете за гледате и в GONG PLAY.