Нико Розберг не скри огромното си разочарование от развитието на Гран При на САЩ, а в интервютата след състезанието не скри и факта, че е бесен от поведението на своя съотборник Люис Хамилтън, който с победата си узакони своята трета световна титла. След много изпреварвания и обрати, Розберг изглеждаше близо до победата, но катастрофа на Даниил Квят вкара в състезанието отново колата на сигурността, което заличи аванса на Розберг и в последствие Хамилтън успя да го изпревари.

Хамилтън е новият-стар шампион във Формула 1 след страхотно Гран При на САЩ

Германецът обаче беше бесен най-вече за ситуацията в първия завой на надпреварата, когато Хамилтън буквално го избута извън пистата, а това доведе до загуба на няколко места за Розберг, който стартира първи. Според втория пилот на Мерцедес, поведението на Хамилтън е било недопустимо.

"Люис прекрачи една линия, това бе прекалено. Той не е само "лошото момче", това просто беше грешно", заяви Нико, а на въпрос, дали ще продължат да поддържат колегиални отношения с Хамилтън отговори: "Не знам."

"Той ме удари здраво с гумата, затова трябва да се поговори. Учудих се, че състезателните директори не анализираха маневрата на Люис. Това беше изключително агресивно! Това, че съотборникът ми ме избутва, дори ме удря, е малко прекалено."

Все пак Розберг намери сили, макар и с половин уста, да поздрави Хамилтън за неговото постижение. "Не мога да си пожелая друг съотборник. Добро предизвикателство е да караш срещу един от най-добрите."

Хамилтън: Не мога да ви обясня чувството сега