Бележитият ръководител Рос Браун призна, че е напуснал отбора на Мерцедес във Формула 1, защото вече не е могъл да вярва на двамата големи шефове – Тото Волф и Ники Лауда.

В края на 2009 година германският автомобилен концерн изкупи Браун GP, а човекът, който изгради печелившия тим от нищото, остана в управлението до 2013 година. Интересното е, че именно след неговото напускане Мерцедес спечели три поредни титли при конструкторите, като последната от тях стана факт миналия уикенд.

Въпреки това Браун не съжалява за решението си. „Не можех повече да вярвам на тези хора. Не виждах никакво друго бъдеще, освен да тръгна на война и да ги премахна“, каза британецът.

„Ники Лауда обикновено ми казваше едно нещо, а пред останалите говореше коренно различни неща“, добави Браун, който подчерта, че финалната капка е била назначението на Пади Лоу. „В началото на 2013 година разбрах, че Пади Лоу е подписал договор с отбора, а всичко се е случило в Щутгарт. Когато поставих въпроса ребром пред Ники и Тото, двамата започнаха да се обвиняват един друг. Срещнах се с тях, за да се изясним какво се случва, а двамата просто се сочеха един друг. Беше очевидно, че доверието помежду ни се разпадна“, завърши Браун.