Сериозна част от британските медии не бяха впечатлени от поведението на световния шампион във Формула 1 – Люис Хамилтън по време на днешния традиционен брифинг, предшестващ поредния кръг в шампионата – Гран При на Япония.

Британецът, който вече изостава с 23 точки от лидера Нико Розберг, изглежда скучаеше пов време на срещата с медиите и запълни времето, докато не отговаряше на въпроси, с телефона си. Той направи снимки на себе си и останалите участници като Фернандо Алонсо, Паскал Верлайн, Карлос Сайнс и Джойлън Палмър, докато Кими Райконен не пожела да се включи.

Естествено поведението на Хамилтън не остана незабелязано и той бе запитан какво прави. „Да, не, просто... Много е забавно, снимам някои от пилотите. Много е забавно, това е“, отвърна Люис.

„Хей, човече, правим това от много, много време и всеки път е едно и също. Затова реших да добавя нови неща“, допълни той, пояснявайки, че се забавлява с онлайн платформата Snapchat. С помощта на приложението той промени гласовете на останалите пилоти, промени визията им така, че да приличат на лисици и зайци, а след това постна до последователите си: „Тази щуротия просто ме убива.“

С това офанзивата на Хамилтън в мрежата не приключи. Той пусна своя снимка заедно с Брадли Лорд, директорът по комуникации в Мерцедес, която придружи с нееднозначен пост: „Брадли, може ли това интервю да бъде по-скучно? Чудя се дали ще ми остане време да отида до магазина в понеделник, трябва ми ново канапе.“

Действията на Хамилтън предизвикаха сериозен отзвук по целия свят, но най-възмутени като че ли бяха медиите в родната му Англия. Вестниците „Таймс“, „Сън“ и още много други изказаха без недомлъвки своето неодобрение. Това обаче не впечатли Хамилтън, който се защити, този път в „Туитър“. „Днес това трябваше да е забавно, а не неуважително. Някои хора се взимат прекалено на сериозно. Аз си прекарах супер, това беше най-хубавият момент от деня ми? Колкото до пресконференцията – едно и също се случва вече 10 години. Не става дума за медиите или медиатора, а за формата. Феновете трябва да са тези, които да задават въпросите“, написа Хамилтън.