Пилотът на Ферари във Формула Себастиан Фетел е напълно сигурен, че има сили да се пребори за място на подиума в Гран При на Япония. Германецът ще трябва да изтърпи санкция от 3 позиции в неделя, но тя не му пречи да подхожда с оптимизъм за състезанието на „Сузука“.

Петъчните тренировки не бяха особено обнадеждаващи за германеца, който приключи втората с 5-о време и на половин секунда зад своя съотборник Кими Райконен. „Всичко е възможно, а прогнозите казват, че по някое време през уикенда може да завали, така че трябва да сме готови“, коментира Фетел. „Със сигурност да стартираш по-назад не ти помага, но изпреварванията са възможни тук, макар и да не са никак лесни.“

„Засега трябва да работим върху скоростта на колата. В идеалния случай бихме се радвали да имаме повечко сцепление на „Сузука“, защото усещането е фантастично. Въпреки това можем да променим баланса и да предоставим това сцепление, така че да сме в по-добра форма утре“, допълни Фетел.

Състезанието за Голямата награда на Япония е в неделя от 8 часа сутринта, а битката за позиции е ден по-рано в 9 часа. И двете можете да наблюдавате в ефира на телевизия DIEMA SPORT 2 и на онлайн платформата GONG PLAY.