Пилотът на Мерцедес Нико Розберг няма по никакъв начин да се повлияе от това, че през следващия сезон във Формула 1 ще бъде съотборник с новия световен шампион Люис Хамилтън.

Британецът успя да грабне втората си титла в Абу Даби, където финишира първи, а проблеми с двигателя не позволиха на германеца дори не финишира на „Яс Марина“.

„Титлата на Хамилтън е точно това, от което имахме нужда, защото Нико ще отвърне“, каза трикратният шампион Лауда. „В него има недоразвит потенциал, чакаме още от него по отношение на скорост и представяне. Трябва да поработи и върху техническия си принос, така че следващият сезон ще бъде доста забавен с тези двамата. Надявам се друг да не им се бърка...“

„Двамата бяха чудесни – първо се бореха на пистата в Абу Даби, а после се прегърнаха и се поздравиха. Когато преодолееш всички тези проблеми, когато единият спечели шампионата, а другият не успее, когато единият удари другия, а той не му отвърне, ще ни е доста по-лесно през следващата година, защото те се уважават един друг“, допълни Лауда.