Победителят от Гран При на Унгария Даниел Рикиардо не смята да се отказва от битката за световната титла във Формула 1 въпреки солидното си изоставане от водача в класирането при пилотите Нико Розберг.

Макар че австралиецът постигна едва втората победа в кариерата си (първата бе миналия месец в Канада), той е губи надежда, че може да стопи разликата от 71 точки между себе си (131) и германския състезател на Мерцедес (202).

„Докато математически нещата не приключат, ще се боря“, заяви Рикиардо, който през 2014 година е единственият пилот извън дуото на Мерцедес, постигал шампионатна победа.

„Ако гледате резултатите от Унгария, ще видите, че съкратих изоставането си, но на практика ни предстои още дълъг път. Така или иначе това не променя подхода ни по никакъв начин. Независимо дали се борим за титлата или не, ние пак ще се целим в най-високото възможно класиране, а ако както в Унгария можем, ще преследваме и победата.“

„Заради новата система на точкуване вярвам, че шампионатът все още е отворен. Така ще остане до самия край. Ние просто трябва да продължим да правим, каквото можем“, завърши Рикиардо.