Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън чувства, че късметът отново е с него, поне през последните две състезания.

Британецът изкара кошмарни дни в Германия и Унгария, като в първия случай получи повреда в спирачната система, а на „Хунгароринг“ резервоарът му се проби. Изглеждаше така, сякаш лошата му серия ще продължи по време на самото състезания в Унгария, когато той се завъртя във втория завой, но в крайна сметка Хамилтън се пребори за второто място.

„Ако в даден етап от сезона съм имал добър късмет, това беше в Будапеща – тогава успях да запазя колата си повреди в първата обиколка“, каза Люис. „Да се надяваме, че това е знак, че късметът ми се обръща. Да постигна два подиума в два различни уикенда точно преди почивката беше удовлетворяващо. Позволява ми да се усмихвам и да се наслаждавам на паузата.“

„Все още имам шанс да се боря за титлата. В последните няколко състезания нещата при мен основно опираха до намаляване на пораженията. Ще бъда честен обаче и ще кажа, че не бих променил нищо от това, ако можех. Обичам предизвикателствата и битките. Не в лесните моменти показваш кой си. Определено чувствам, че трудностите през този сезон ме калиха и ме направиха по-силен“, завърши Хамилтън.