Един от претендентите за титлата във Формула 1 Люис Хамилтън (Великобритания) се оплаква от болки в гърба преди Голямата  награда на Унгария. Пилотът на "Мерцедес" ще премине специални физиотерапевтични процедури с надеждата да бъде напълно възстановен за неделното  състезание на пистата "Хунрагоринг", където той спечели в  предишните два сезона. 

Хамилтън получи проблема, след като катастрофира с висока  скорост заради проблем със спирачките по време на квалификациите за Гран При на Германия миналата събота. Той стартира от 20-а позиция на "Хокенхайм" в неделя, но  стигна до третото място в крайното класиране. 

"Колената ми са добре, но имам проблеми с гърба и с врата",  коментира британецът, който има четири победи в Унгария. "Нуждая се от няколко дни физиотерапия, тъй като болките в  гърба са по-силни от обичайното. Вярвам, че всичко ще бъде наред за състезанието в Унгария", допълни той. 

Хамилтън е втори в генералното класиране за сезона на 14  точки зад съотборника си Нико Розберг (Германия) след 10 от 19-е състезания от кампанията./БТА