Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън показа, че все още не е простил на своя съотборник Нико Розберг за дребните номера, с които германецът е пробвал да го извади извън равновесие.

Британецът се запъна най-вече за инцидента по време на квалификациите в Монако, когато неговият партньор спря колата си в зона, забранена за преминаване, а това доведе до жълти флагове и не позволи на Хамилтън да завърши бързата си обиколка.

Розберг заяви, че е допуснал грешка, но съотборникът му твърдеше, че германецът е действал напълно умишлено. Това само разпали съперничеството между тях, което започна да се разраства след състезанията в Барселона и Бахрейн, когато всеки от тях на своя глава използва режими на двигателя, които са забранени от отбора.

„В Бахрейн Нико направи нещо, в Барселона бях аз, а после Нико издигна нещата на съвсем ново равнище в Монако. Това определено ме вкара в затруднение“, каза Хамилтън.

„Просто опитах да остана спокоен след тези преживявания. Трябва да обърнех негативите в позитиви. Загубих точки в Монако, но бях решен да си ги върна.“

„В Барселона и Бахрейн преди това обсъждахме с отбора режимите на двигателите, които можем и не можем да използваме. В другия ни гараж в Бахрейн на няколко пъти прибегнаха до забранените, за да може да изпреварват. В Барселона нещо подобно се случи и при мен, но в момент, когато на практика не се състезавахме. По-късно инженерите направиха изчисления и доказаха, че така или иначе не е имало разлика, но все пак си беше забранено“, допълни британецът.

„Оттогава до края никой от нас не пипаше суичовете без съгласието на тима. Това си беше обучителен процес, през който заедно с Нико преминахме. За мен беше по-тежко, но така е било цял живот, така че поех удара и го приех. Това ни направи по-силни като отбор“, завърши Хамилтън.