Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън се изказа в подкрепа на своя сънародник от Макларън Дженсън Бътън, за когото смята, че е точният избор пред „сребърните стрели“.

Напоследък бъдещето на ветерана изглежда заплашено, тъй като все повече и повече се спекулира около евентуално завръщане на Фернандо Алонсо.

Затова Хамилтън взе отношение по темата, като не скри недоумението си спрямо факта, че Макларън иска да освободи Бътън, макар че той е спечелил с 41 точки повече от своя настоящ партньор и дебютант Кевин Магнусен.

„Дженсън е по-добър от повечето пилоти“, заяви Хамилтън. „Той е страхотен. Има невероятна кариера и все още е сред най-силните, затова не разбирам защо биха го освободили.“

„Ако имах отбор, бих искал той да е в него. Той е страхотна придобивка. Умен е и е бърз. Той е просто обикновено момче и има още доста години като състезател, който да постига победи. Просто се нуждае от по-добра кола, а не че отборът се нуждае от по-добър пилот. Не са много по-добрите от него“, завърши Хамилтън.