Преговорите между Мерцедес и техния пилот Люис Хамилтън са стопирани. Шефът на отбора Тото Волф настоя, че разговорите са замразени, за да могат и двете страни да се концентрират изцяло върху шампионата.

Доста медии обаче предполагат, че това може да е резултат от сблъсъка между Хамилтън и неговия съотборник Нико Розберг в Белгия, който предизвика сериозни търкания в германския тим.

Мерцедес не крие желанието си д а подпише 3-годишен договор с британеца, тъй като в Бракли искат още дълго време да работят с този пилотски екип.

„Двамата с Люис си говорим всеки ден. На този етап обаче нещата в първенството са много напрегнати и трябва да останем концентрирани до края”, коментира Волф.

„Едно е сигурно – няма да разговаряме с друг пилот, преди да стане ясно дали можем да продължим работа с Люис. Това си казахме един на друг. Нямаме интерес да водим преговори с друг пилот.”

„Нито ние водим разговори с другиго, нито Люис преговаря с различни отбори. Ние си вярваме. Чувстваме, че в момента трябва да бъдем концентрирани върху шампионата и да не се разсейваме с индивидуални дискусии, защото по договор имаме още година и половина”, допълни Волф.