Бившият пилот на Ферари във Формула 1 Фелипе Маса смята, че привлеченият за негов заместник Кими Райконен губи психологическата битка срещу испанеца Фернандо Алонсо.

Бразилецът смята, че Ледения вече има нещо като комплекс от своя съотборник и тъкмо в това се корени слабото му представяне, а не в проблеми по настройките на болида.

Алонсо отбеляза по-добро класиране от Райконен в 14 от 16 старта през сезона и го води с 94 точки в класирането при пилотите, като е победен само веднъж от Кими в състезание, в което и двамата са финиширали.

„Не е лесно да си съотборник на Алонсо”, заяви Маса. „Със сигурност проблемът, който Кими има през този сезон, е в главата му.”

„Много е трудно да си партньор на Фернандо, защото първо на първо той е изумителен пилот. Неговият талант е напълно завършен. Алонсо е един от най-бързите на пистата, но също така един от най-постоянните и е сред най-агресивните. Той притежава всичко. Наистина е пилот от световна класа”, коментира Маса.

От другия сезон Алонсо ще напусне "скудерията", като все още не е обявил кой ще бъде новият му отбор. Това обаче не означава, че за Кими нещата ще се променят, тъй като най-вероятно неговият нов съотборник ще бъде четирикратният световен шампион Себастиан Фетел.