Бившият президент на Ферари Лука Ди Монтенземоло коментира в интервю, че първият човек, който е посъветвал Ферари да привлече Себастиан Фетел е Михаел Шумахер.

"Шумахер беше основна част от Ферари, необикновен човек, който дори в най-трудните моменти беше част от отбора. Страшно е да го видиш в това положение", каза Монтенземоло, визирайки ситуацията със световния шампион във Формула 1.

"Не зная какво се прави в такива ситуации, но се старая да си спомням хубавите моменти с него. Той е един изключителен човек, пилот и приятел. Възхищавам се на мъжеството и силата на семейството му, дълбоко се надявам да дойдат добри новини за Шумахер в близко време", допълни Лука.

"Първият, който посъветва Ферари да вземе Фетел беше Шумахер. Той го определи като бърз, умен и изпълнителен пилот, който заслужава доверие. Тогава ние избрахме Алонсо, тъй като искахме опитен пилот, но си спомнихме за Фетел, след като той постигна толкова много с Ред Бул. Себастиан се присъедини към Ферари в точното време, за да може Ферари да започне нов цикъл и да започне да побеждава. Той може да стане част от историята на Скудерията, както това направиха Шумахер и Лауда. Желая му всичко най-добро", допълва Ди Монтенземоло.