Пилотът на Торо Росо Даниил Квят стана първият пилот през 2014 година, който надвиши лимита от използвани пет двигателя в течения на сезона във Формула 1. Заради нуждата да използва шести задвижващ блок, руснакът ще получи наказание от 10 позиции за утрешното Гран При на Италия.

В момента стюардите обсъждат ситуацията, но санкцията изглежда неизбежна. На всичкото отгоре тя ще остане в сила и за следващия старт – Гран При на Сингапур, ако Квят не е в състояние да я изтърпи в пълен размер на „Монца“. Това означава, че пилотът на Торо Росо ще трябва да се класира на място по-високо от 13-ото, за да избегне загуба на позиции и по време на старта в „Марина Бей“.

Новите регулации относно двигателите са много сложни тъкмо заради желанието на Международната федерация по автомобилизъм лимитите да не се прекрачват. Друг пилот, който беше заплашен от такава санкция беше не кой да е, а световният шампион Себастиан Фетел. Германецът имаше проблеми със запалването на своя двигател „Рено“, ала в крайна сметка от френската компания успяха да отстранят проблема.