Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф каза, че няма предпочитания кой от двамата му пилоти – Люис Хамилтън или Нико Розберг – ще триумфира с титлата при пилотите в Абу Даби другата седмица. Според боса всеки от състезателите му е достоен да се поздрави с трофея.

На „Яс Марина“ Хамилтън ще е в привилегирована позиция заради 17-те си точка аванс пред Розберг в шампионата, но ако пък германецът грабне победата, а партньорът му завърши на трето или по-долно място, последният ще остане с празни ръце.

„Като направим равносметка, всеки един от нашите пилоти имаше своите върхове и спадове. И двамата показаха невероятна сила на характера, за да преодолее трудностите“, каза Волф.

„Като отбор сме истински щастливци да разполагаме с такъв талантлив състав. Нико и Хамилтън са достойни шампиони в очите на всички в Бракли, Бриксуърт и Щутгарт.“

„Разбира се, единият от тях ще бъде много разочарован, а другият ще се радва много. Макар сега да не им изглежда така, и на двамата им предстоят дълги кариери, в които ще могат да се доказват още години наред“, допълни Волф.