Крилото Рикардо Кишна официално подписа договор с Лацио. Новината беше потвърдена на интернет страницата на бившия му клуб Аякс.

Вчера талантливият холандец мина успешно медицинските си прегледи при римляните.

„Аякс и Лацио постигнаха споразумение за трансфера на Рикардо Кишна“, обявиха от амстердамския гранд. „Трансферът в италианския клуб ще се осъществи незабавно. Нападателят имаше договор с Аялкс до 30 юни 2016 година.“

20-годишният футболист има 48 официални мача за Аякс, в които реализира 7 гола. В Италия спекулират, че догвоорът му с Лацио е за 4 сезона с годишна заплата от 1,2 милиона евро. За трансферната сума пък се мълви, че е около 4 милиона евро.

„Очаквам с нетърпение да изпитам свободата, която получават атакуващите футболисти в Лацио“, коментира Кишна. „Тук нещата са значително по-динамични в сравнение с това, което съм свикнал. Треньорът Стефано Пиоли ме вижда в атаката, включително и в ролята на плеймейкър. В Рим ще мога да играя с повече креативност и да получавам по-добри шансове вв атака. Треньорът иска да изразявам себе си на терена, но също така да пресирам, когато загубим топката“, добави младокът.