Футболистите винаги са били пример за перфектно поддържани физически активни мъже. В тази класация ще ви дадем за пример футболисти, които след прекратяване на кариерата си са занемарили тялото си и в един момент са повишили личното си тегло.

№1 Диего Марадона - (165 см, до 121 кг) - Един от най-добрите футболисти в историята, след края на кариерата си надебеля изключително много. След няколко години борба с надномреното тегло, той се отказа от тази борба.

№2  Адриано (190 см, 101 кг) - След вдъхновената си игра в Парма и Интер, Императорът се сблъска с лични проблеми. След смъртта на баща си, той се опитва да се бори с мъката в алкохол, след като заигра за Фламенго той повече отделяше повече време на купоните, отколкото на тренировките. Шанс за възстановяване на физическата форма му предостави Клаудио Раниери в Рома, но опитът се оказа науспешен.
 

Адриано

източник: Gulliver/Getty Images

№3 Роналдо (183 см, 90 кг) - Двукратен световен шампион, три пъти футболист №1 в света, два пъти носител на "Златната топка". Феноменът демонстрира качества, но хроничните болки в колената не му позволиха на великия играч да разкрие потенциала си дори наполовина.
 

Роналдо

източник: БГНЕС

№4 Невил Саутол (185 см, 110 кг) - Легендарният вратар на Евертън демонстрира отлично позициониране под рамката на вратата.

№5 Айлтон (180 см, 81 кг) - През 2004 година бразилският нападател на Вердер Бремен стана първият чужденец, който беше избран за №1 в Бундеслигата. След напускането на германското първенство, той започна да има проблеми с дисциплината и рядко успяваше да изиграе и десетина мача за отборите си.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS