Легендата на Рома Франческо Тоти напредва към невероятно постижение. С гола си срещу Ювентус днес, Принца на Рим се доближи до рекорда на друг не по-малко легендарен футболист - Силвио Пиола. 

Капитанът на "вълците" вече има 236 попадения на сметката си в Серия А. Така той се доближи на 38 от вече покойния нападател, който е на върха на вечната ранглиста на голмайсторите на Апенините. 

Така въпреки 38-те си години, Тоти не спира да къса мрежите на противниците си. Той има договор с "джалоросите" до лятото на 2016 г. и ако продължи да бележи по същия начин, ще запази шансове да измести Пиола от върха на тази класация. 

Принца на Рим отбеляза тези свои попадения в 565 мача. Това постижение пък го нарежда на петата позиция в друга вечна ранглиста - на играчите с най-много мачове в историята на Серия А. 

Там обаче върхът изглежда доста по-далеч. Номер едно в нея е Паоло Малдини, който изигра 647 двубоя с Милан. Иначе съвсем скоро Тоти ще се изкачи с поне една позиция в това подреждане, тъй като пред него е Дино Дзоф с 570 мача.