Новото попълнение на Интер Жофри Кондогбиа заяви, че като стил на игра изобщо не прилича на звездата на Ювенус Пол Погба.

Френцузинът се оказа най-скъпото попълнение на „нерадзурите“ това лято, след като те платиха над 30 милиона евро за него на Монако. Сумата може да се увеличи още повече заради бонусите, залегнали в споразумението.

„Това не променя за нищо при мен, не съм аз човекът, който е платил парите“, каза по този повод Кондогбиа. „Този факт нито ме напряга, нито пък ме окуражава. Наясно съм, че към мен има високи очаквания, както и голямо доверие в потенциала ми.“

„Нормално е за сегашните цени на пазара да бъдат на такова ниво“, добави 22-годишният халф.

„Аз съм различен играч от Погба, не споделяме много общи неща. От физическа гледна точка си приличаме, но приликите свършват дотук. Имам собствена идентичност и качества. Мога да се справям както в защита, така и в атака. Предпочитам да започвам по-назад и да атакувам. Целта ми е продължителен личен прогрес. Мога да се подобря в много отношения и Италия е най-доброто място за това. Намирам се във важен етап от моята кариера, от моя живот“, заключи Кондогбиа.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!