Интер се изложи, като загуби гостуването си на слабака Парма с 0:2 в мач от десетия кръг на Серия А.

Преди този мач „дуковете“ бяха допуснали шест поредни загуби в първенството, но именно срещу гранда от Милано, водени от Де Челие, постигнаха победа и се отлепиха от последната позиция в класирането.

Загубата на Интер отново постави в много деликатна ситуация старши треньора на отбора Валтер Мадзари. В същото време наставникът на Парма Роберто Донадони видя как облаците над главата му се разсейват.

Независимо от победата си, Парма е заплашен да загуби точки от скромния си актив от шест пункта заради неплатени данъци.

Парма поведе още в 5-ата минута , след като Паоло де Челие изпревари Видич при центрирането на Рисполи и изплати топката във вратата на Интер за 1:0.

Интер владееше доста по-дълго топката – 78 процента от времето, но това по никакъв начин не се отрази в резултата.

Ковачич все пак можеше да изравни в 69-ата минута, когато топката се отби от гредата.

В 76-ата минута Де Челие записа и втори гол на сметката си, а впоследствие домакините от Парма имаха възможност дори да покачат още резултата.

Така Парма за пръв път през сезона запази суха мрежа, а тимът, воден от Роберто Донадони, спечели мача срещу Интер. Парма е предпоследен с 6 точки.

Така интеристите са едва осми в класирането с 15 точки и отново ще се чака решението отвисоко дали Мадзари ще запази поста си на старши треньор.