Отборът на Емполи се наложи с 3:0 над Палермо в мач от 6-я кръг на Серия А, който се оказа и дебют за Ивайло Чочев. Бившият играч на ЦСКА се появи на терена в 73-ата минуата (на мястото на Фрнако Васкес), като остави добри впечатления, въпреки поражението за тима му. 

Възпитаниците на Маурисио Сари пък бяха чувствително по-добрият състав на терена, а това се отрази ясно и в числовото изражение на резултата.

Емполи поведе след едва 4 минути игра, след гол на Маурисио Макароне, който получи прецизен пас от Марио Руи и откри за 1:0.

Последваха нови силни минути за Емполи, а в 33-ата минута Лоренцо Тонели покачи на 2:0. Мирко Валдифиори центрира ниско в наказателното поле от ляво, получи се разбъркване, а при далечната греда Тонели засече в мрежата.

След почивката играчите на Емполи продължиха да са по-активният състав на терена, а в 63-ата минута Мирко Валдифиори показа съсредоточен поглед върху случващото се на терена, и с хубав извеждащ пас, насочи топката към Мануел Пучарели, който отигра технично и направи победата класическа.

В класирането Емполи е 10-и с 6 точки, а Палермо е предпоследен, 19-и, с 3 пункта.