Звездата на Ливърпул Луис Суарес ще подаде молба за напускане, ако някой от испанските грандове Барселона или Реал Мадрид повели да плати 68 млн. паунда за услугите му. Именно такава е клаузата в договора на уругваеца, според която той може да напусне „Анфийлд“.

През миналото лято от Арсенал се опитаха да активират подобна клауза, но ръководството на Ливърпул бе категорично и не позволи на нападателя да премине на „Емиратс“. Наложи се мениджърът на тима Брендън Роджърс да отстрани за кратко Суарес от първия тим и го прати да тренира с юношите на отбора.

След като изтърпя наказанието си от десет мача, заради ухапването на Бранислав Иванович, Суарес се завърна с гръм и трясък и бе в основата на невероятното представяне на „червените“, които бяха в борбата за титлата до последния кръг във Висшата лига, но в крайна сметка загубиха битката за сметка на Манчестър Сити.

Според информациите във вестник Sunday Times, Суарес е бил разочарован от изказването на мениджъра Брендън Роджърс, който заяви, че тимът не е усетил липсата на уругваеца в първите няколко кръга от миналия сезон, когато нападателят все още изтърпяваше наказанието си.