Смятаният доскоро за невъзможен трансфер на Луис Суарес изглежда все по-близо. Според информации от Англия и Испания, уругваецът е близо до преминаване в Барселона. 

Информацията беше разкрита още в петък от вестник "Ел Мундо депортиво", а днес изданието вкарва и подробности. Според него, голяма роля за успешен трансфер ще изиграе семейството на нападателя. 

Тъщата и тъстът на футболиста живеят в градче, което се намира на няколко минути път с кола от Барселона. Отделно дъщерята на Суарес е родена в града, а двамата със съпругата му често ходят на почивка там. 

Като цяло семейството му искало да смени обстановката на сивия Ливърпул със слънчевата Барселона. На всичко отгоре, агент на нападателя е Пере Гуардиола - брат на бившия наставник на каталунците Пеп Гуардиола. А Пере също навивал футболиста за сделка. 

От Барса дори са били готови и с нова оферта към Ливърпул. Каталунците предлагали 45 млн. евро и Алексис Санчес, а мениджърът Брендън Роджърс иска да има чилиеца в редиците си. 

Според вестник "Дейли Експрес", самият Суарес "бил влюбен" в идеята да премине на "Ноу Камп" от лятото. Всичко е въпрос на преговори, които се очаква да протекат между двата клуба след Мондиала.