Безспорният гвоздей на съботната програма в Примера дивисион беше дербито между Бетис и Севиля. Но двете гордости на Андалусия не успяха да излъчат победител в битката помежду си и завършиха само при нулево равенство. 

Символичните гости от Севиля могат да съжаляват повече за изпуснатата победа, защото имаха по-чистите положения, но не успяха да ги оползотворят. Все пак мачът не изневери на заряда си от последните издания и предложи много емоции, 12 жълти картона и хубави отигравания, но без попадения. 

Още от самото начало двата тима се захапаха здраво, като това повлия и на числеността на положенията. Те се брояха на пръстите на едната ръка, особено чистите от тях. Хоакин и Алваро Сехудо не успяха да се разпишат за домакините, докато Кевин Гамейро имаше хубави опции за гостите. 

Най-чистият шанс дойде за Севиля в продължението на първата част. Тогава Йевхен Коноплянка задържа перфектно топката и стреля в близост до лявата греда, но изстрелът му беше париран и до откриване на резултата не се стигна. 

Веднага след подновяването на играта отново севилци имаха възможност да се разпишат. В 48-та минута Кевин Гамейро получи страхотна топка в наказателното поле, но не стреля особено прецизно и вратарят на Бетис се справи и улови. 

Така мачът продължи в равностойно русло и чистите ситуации отново секнаха. Но най-чистата от тях дойде в продължението на мача, когато Хосе Антонио Рейес можеше да донесе точките на Севиля. 

Тогава той стреля перфектно от пряк свободен удар от границата на наказателното поле и топката прелетя само на милиметри встрани от дясната греда. Това можеше да е ударът, който да донесе успеха на символичните гости, но явно този мач трябваше да приключи без победител и при нулево равенство. 

След този развой Бетис събра 20 точки и се отдалечи на 6 от опасната зона, като сега е на 12-та позиция. Гостите са седми с 23 точки, като разликата с градския съперник не е толкова голяма.