Отборът на Севиля се наложи с 2:0 над Хихон в мача от 15-я кръг на Ла Лига. Така домакините записаха 6-и успех от началото на сезона, като заемат 7-о място в класирането с 22 пункта в актива си. Хихон е 15-и с 15 точки.

В началото на мача двата състава бяха сравнително предпазливи, а първата по-сериозна опасност бе създадена от Севиля в 34-ата минута. Фернандо Йоренте скочи високо и отправи удар с глава, но стражът на гостите Куейар показа рефлекс и спаси.

След почивката Евер Бенега се оказа в центъра на интересна ситуация, но и в този случай Куейар се спаси. В 63-ата минута Коноплянка излезе на добра позиция и можеше да се разпише, но без успех, а минута по-късно късметът не се усмихна и на Бенега.

В 74-ата минута десният бранител на Хихон Луис Ернандес игра непозволено спрямо противников играч, а главният рефер посочи бялата точка, вдигна жълт картон, който се оказа втори за Ернандес и така той напусна игра.

Кевин Гамейро се нае с изпълнението на 11-метровия наказателен удар, като показа точен мерник и откри за 1:0.

Гамейро увеличи аванса на Севиля в 80-ата минута и оформи крайното 2:0.

В продължението на мача Бенега можеше да направи резултата класически, но ударът му мина в страни от левия стълб.

Същевременно в друг мач от същия кръг Селта Виго постигна ценен успех с 1:0 над Еспаньол. Единственият гол в мача бе дело на Аспас в 42-ата минута, а Селта не успя да завърши в пълен състав, след като Пабло Педро Ернандес получи втори жълт картон. В таблицата Селта заема 4-о място с 28 точки, а Еспаньол е 15-и със 17.

На свой ред, Гранада се наложи над Леванте с 2:1. И двата гола за успеха бяха дело на Пенаранда /50' и 88'/, а Симао отбеляза за Леванте в 66-ата минута.

Гранада е на 16-о място в класирането с 14 точки, а Леванте е последен с 11.