Отборът на Реал Мадрид победи Барселона с 2:1 в поредното издание на Ел Класико, част от Примера дивисион.

Белият балет триумфира, при това в дома на каталунците – „Ноу Камп“. Успехът е много сладък и за треньора на столичани Зинедин Зидан, който спечели в първото си Ел Класико, в качеството си на наставник.

Реал Мадрид успя да обърне резултата от 0:1 до 2:1, след като домакините поведоха с гол на Жерар Пике. След това обаче попаденията на Карим Бензема и Кристиано Роналдо хвърлиха в екстаз гостуващата агитка. Серхио Рамос получи червен картон в 83-ата минута, а попадение на Гарет Бейл не беше зачетено, заради много спорно нарушение в наказателното поле.

По този начин Белият балет прекъсна серията на Барселона от 39 мача без поражение във всички турнири.  

Защитата на Реал като цяло успя да се справи със соченото за атомно нападение на Барселона – Лионел Меси – Луис Суарес – Неймар. Въпреки че каталунците имаха по-добрите положения през първото полувреме, след почивката Реал Мадрид заигра по-продуктивно.

Барселона наложи първоначален натиск, като до почивката правеше впечатление, че домакините владееха повече топката, докато гостите се надяваха да намерят слабостта в защитата на противника, най-вече чрез бързи контраатаки. Този тип игра обаче не даде резултат, след като двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство, а положенията пред двете врати се бояха на пръсти.

През второто полувреме ситуацията се промени и единоборства и прекъсванията на играта с нарушения започна да отстъпва място на повече атаки.

В 54-ата минута Кейлор Навас успя да спаси мрежата си след чудесен удар на Лионел Меси, който преди това комбинира чудесно с Луис Суарес.

Само 120 секунди по-късно домакините откриха резултата чрез Жерар Пике. Защитникът засече топката с глава след центриране от корнер и я прати в долния десен ъгъл.

Барселона - Реал Мадрид

източник: БГНЕС

Много бързо обаче Реал Мадрид отговори на предизвикателството чрез попадение. В 63-ата минута Карим Бензема реализира много красив гол. Нападателят получи топката в пеналта от Тони Кроос и със задна ножица прати кълбото в мрежата на Барселона.

Настроението в играта на Реал Мадрид започна да личи с всяка минута.

В 81-ата Гарет Бейл засече топката с глава, вкара я в мрежата, но главният рефер отмени попадението, заради много спорно нарушение в нападение на уелския национал срещу Жорди Алба. Зинедин Зидан избухна край тъч линията, но това не омилостиви рефера. Две минути по-късно той показа втори жълт картон на Серхио Рамос за нарушение и го прати по-рано под душовете.

Развръзката на Ел Класико дойде в 85-ата минута Кристиано Роналдо се разписа, след като получи чудесен пас от Гарет Бейл, португалецът успя да овладее и отблизо стреля точно за крайното 2:1.

Преди началото на срещата мачът започна с минута мълчание в чест на легендата Йохан Кройф. Именно за него бяха и аплодисментите на целия „Ноу Камп“ в 14-ата минута на срещата.

Барселона - Реал Мадрид

източник: БГНЕС

С успеха Реал Мадрид скъси леко преднината от лидера Барселона на 7 точки, докато Атлетико Мадрид е с 6 по-малко от каталунците.

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Машчерано, Алба, Ракитич (Туран 74'), Бускетс, Иниеста, Меси, Луис Суарес и Неймар.

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, Марсело, Модрич, Каземиро, Кроос, Бейл (Лукас 90'), Бензема (Хесе 78') и Кристиано Роналдо.