Без драма и с два безответни гола Барселона продължи напред в турнира за Купата на Краля. Това стана с успех 2:0 над градския съперник Еспаньол в реванша от осминафиналите и с общ резултат 6:1 момчетата на Луис Енрике продължават напред. 

В герой се превърна младият Мунир ел Хадади, който реализира и двете попадения, едното преди почивката, а другото малко преди края. Така Барса ще чака следващия си опонент на жребия. 

Само Лео Меси беше на терена от звездното трио в нападение на символичните гости, но това беше обусловено от преднината в първия мач. Те започнаха по-лежерно, като Еспаньол имаше хубави шансове в началото, но гол нямаше. 

Така се стигна до 24-та минута, когато Меси имаше шанс да открие, но беше спрян от защитата на противника. В 32-та минута той изведе Мунир ел Хадади на стрелкова позиция и младокът финтира вратаря, за да открие резултата. 

Това на практика изцяло предреши крайния победител, но в това дерби беше заложена местната чест и двата тима продължиха да играят интересен футбол. Салва Севиля и Фелипе Кайседо пропуснаха за Еспаньол, а Меси и Дани Алвеш не бяха точни за Барса. 

В края имаше и леко грозни сцени като играчите и от двата тима се замесиха в спорни ситуации с неспортсменски отигравания, но реферът прецени да нагнетява напрежението и не изгони никого и от двата тима. 

След почивката Фелипе Кайседо пропиля на два пъти страхотни положения, а в края и Марко Асенсио пропусна. Отново нервите властваха в този мач, но този път нямаше изгонени. 

Остана време обаче за още един гол. Той беше дело пак на Мунир ел Хадади, като той се разписа от леко спорна ситуация, а в изковаването на положението участваха новите попълнения Алеиш Видал и Арда Туран. Това се случи в 88-та минута и беше последният гол в мача. 

Така след напечени два мача Барса показа повече класа и заслужено продължава напред за Купата на Краля с общ резултат 6:1 над градския съперник.