Атлетико (Мадрид) се изкачи на 2-о място в Примера дивисион преди късния мач на Барселона, след като надви с 2:0 Депортиво (Ла Коруня) на собствен терен. И двете попадения бяха реализирани след статични положения.

Младокът Саул откри резултата малко преди края на първото полувреме, след като Марио Манджукич му свали топката след чудесно изпълнение на фаул от Коке. Арда Туран удвои преднината на столичани в 56-ата минута след грешка на отбраната на гостите при центриране на Коке от ъглов удар.

Статичните положения са основно оръжие за Атлетико, а през миналата година около 35% от попаденията станаха след разигравания от такива ситуации или директно изпълнение. 

Победата днес увеличи актива на Атлетико на 29 точки, но изостава на 4 точки от лидера Реал, който снощи регистрира 10-ата си поредна победа с 2:1 при визитата на Малага. Барселона пък по-късно днес има трудно гостуване на 4-ия в класирането Валенсия.

Мачът между Атлетико и Депортиво беше предшестван от сблъсъци от феновете на двата отбора, които се засякоха на един от бреговете на река Мансанарес. Един фен е в критично състояние и е откаран в болницата, а двама са арестувани./БТА