Българската звезда Димитър Бербатов продължава да предизвиква сериозен интерес сред английските медии, въпреки че от една година не играе на Острова. Местното издание "90 минути" извади 9-те най-хубави попадения в кариерата на българина и го определи като "един от играчите с най-големи качества, някога играли в Премиършип."

Ето и класацията, подредена от колегите, а ние от Gong.bg ви предлагаме и видеата към тях:

9. Уест Хем - Тотнъм 3:4

Бербатов се присъедини към Тотнъм през 2006 г. и веднага се доказа като една от водещите фигури. В първия си сезон наниза 23 попадения във всички турнири, а едно от тях е попадението за 4:3 срещу Уест Хем на "Ъптън Парк". 

8. Манчестър Юнайтед - Тотнъм 2:1

Бербатов стана рекордната покупка на Манчестър Юнайтед през септември 2008 г. и малко след това започна да показва качествата си, след като в една от жертвите му се превърна именно бившият му тим Тотнъм. Този гол е от мача за ФА Къп през януари 2009 г. на "Олд Трафорд". 

7. Дания - България 1:1

По време на 11-годишната си кариера за националния отбор на България Бербатов се превърна във водещия голмайстор на "лъвовете". Най-запомнящият му се гол е срещу Дания през 2000 г., а и един от най-хубавите. 

6. Беларус - България 0:2

Още един от головете на Бербатов за България. В този мач той показа качествата си, които мнозина мислеха, че не притежава. Е, сами се уверете за какво става въпрос. 

5. Мидълзбро - Тотнъм 0:2

Поредният гол-красавец на Бербо. Малцина биха опитали подобен ножичен удар извън границите на наказателното поле. Но когато си уверен в качествата си, пробваш, а и вкарваш. 

4. Фулъм - Стоук Сити 1:0

След като беше оставен на пейката в Манчестър Юнайтед, българинът реши да отиде във Фулъм. И там започна отново да блести, като още в първия си сезон вкара 15 гола, а един от красавците беше този срещу Стоук Сити. 

3. Монако - Ница 1:0

След края на престоя си в Англия, Бербатов замина за Монако. А и там веднага започна да показва, че е от световна класа и красивите изпълнения са в кръвта му. Както и е голът срещу Ница. 

2. Байер Леверкузен - Рома 1:1

Кариерата в големия европейски футбол за Бербатов започна с екипа на Байер Леверкузен. А с попадението си срещу Рома през 2004 г. показа на големите специалисти за какво иде реч. 

1. Манчестър Юнайтед - Ливърпул 3:2

Бербатов стана първият играч на Манчестър Юнайтед, който вкарва хеттрик на Ливърпул от много време насам през 2010 г. А и едно от попаденията му беше просто превъзходно.