Английският шампион Манчестър Сити поведе в битката за подписа на колумбийския нападател Радамел Фалкао, пише вестник Daily Mail. Според изданието, „гражданите“ са много близо до подпис с футболиста на Монако, който неколкократно заяви, че желае да премине в Реал Мадрид. Фалкао не се появи в игра за френския тим при равенството 1:1 срещу Лил през уикенда, с което допълнително засили спекулациите за траснфер.

Малко по-късно в личния профил на Фалкао в Тwitter се появи съобщение, че нападателят е „сбъднал мечтата си“, преминавайки в Реал Мадрид. Съобщението обаче бе незабавно изтрито, а самият футболист отрече да е пускал подобен туит и съзря конспирация.

Ръководството на Манчестър Сити вече постигна договорка с Валенсия за Алваро Негредо, като нападателят ще премине на „Местая“ под наем с опция за постоянен трансфер. Този ход на „гражданите“ допълнително засилва спекулациите за интереса от тяхна страна към Фалкао.

Според други информации от Острова, градският съперник на Сити – Юнайтед, също следи ситуацията около колумбиеца. Подобна сделка обаче е по-малко вероятна, като се има предвид, че „червените дяволи“ счупиха трансферния рекорд в Англия, привличайки Анхел ди Мария от Реал Мадрид миналата седмица.