Най-сериозният кандидат да свали ПСЖ от трона във Франция - Монако - тръгна с фалстарт в новия шампионат на Франция. "Монегаските" загубиха конфузно с 1:2 у дома от средняка Лориен в официалния дебют на новия си наставник Леонардо Жардим. 

Цял мач за тима от Княжеството игра българският нападател Димитър Бербатов. От 60-та минута нататък той заформи тандем с Радамел Фалкао в атака, но това се изрази само в едно попадение. 

Иначе благоевградчанинът се представи много силно, но вратарят на Лориен отрази поне четири негови удара, които можеха да се увенчаят с попадение. Все пак той беше фаулиран за дузпата, от която Фалкао изравни, но грешка в края лиши Монако от поне точка в този мач. Бербо си заработи и жълт картон. 

Иначе мачът започна по кошмарен начин за "монегаските". Още в 9-та минута най-слабият за тях на терена Аймен Абденур направи дузпа, от която Венсан Абубакар вкара първия гол в мача и накара домакините усилено да търсят изравняването. 

Най-активен в нападение беше именно Бербатов. Той не само търсеше попадението, но се опитваше и да създава изгодни ситуации за съотборниците си. Изглеждаше, че българинът ще изравни в 26-та минута, когато страхотен негов удар с глава беше избит по невероятен начин от вратаря Бенжамен Льокомт. 

Последваха още няколко пропуска на играчи на домакините, но до ново попадение преди почивката не се стигна. Веднага след подновяването на играта родният нападател си изкара жълт картон, но това не го притесни да продължи да търси гола. 

И само в рамките на пет минути беше на два пъти изключително близо до него. В 50-та минута отново негов удар с глава беше избит незнайно как от Льокомт, а в 55-та негов невероятен пас изведе Караско сам срещу вратаря, но и той пропусна. 

В 60-та минута се появи Радамел Фалкао след дълго лечение на контузия в коляното. Тъкмо изглеждаше, че домакините ще се вдигнат в търсене на попадението и те останаха с човек по-малко. В 67-та минута ветеранът Рикардо Карвальо беше изгонен за втори жълт картон. 

Но дори и това не пречупи "монегаските", които стигнаха до така търсеното попадение в 77-та минута. Тогава Бербатов беше повален в наказателното поле, макар че мнозина съдии сигурно биха се зачудили дали да дадат наказателен удар в тази ситуация, но българинът я изигра добре и дузпата беше факт. От нея Радамел Фалкао изравни. 

След това благоевградчанинът имаше още един шанс за гол, но не го оползотвори, преди трагичният в този мач Аймен Абденур да направи поредната си грешка и да позволи на Валентин Лавин да бъде изведен сам в полето на Монако и с премерен удар да преодолее вратаря Даниел Субашич и да направи 2:1 в 87-та минута.

До края Льокомт отново спаси всичко пред вратата си и позволи на Лориен да вземе малко очаквани точки на "Луи Втори". Този фалстарт пък остави Монако на три точки от шампиона ПСЖ, който взе победа в първия кръг.