Амкар Перм с двамата българи Георги Пеев и Петър Занев взе ценна точка в гостуването си на Криля Советов в Самара и диша малко по-леко в борбата си за оцеляване. Този двубой завърши при нулево равенство.

И двамата родни футболисти започнаха като титуляри в тази битка, като Занев остана на терена през всичките 90 минути и получи жълт картон, а Пеев беше сменен в средата на втората част от Павел Комолов. 

Мачът се разви равностойно, като чистите положения липсваха. Домакините направиха много силна първа част, в която изпуснаха своите шансове да се доберат до преднина, която вероятно щеше да се окаже и победна. 

След почивката гостите от Перм имаха инициативата, но в крайна сметка нямаха особено чисти шансове и така в този мач победител нямаше и двата тима се оттеглиха с по точка след последния съдийски сигнал. 

След този развой Амкар събра 17 точки и е на позицията точно над зоната за баражите, с две точки пред преследвача Кубан Краснодар. Криля Советов е на едно място по-нагоре и с две точки в повече от съперника си.