Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри, че е натъжен от загубата с 1:2 от Уотфорд в четвъртфиналите на ФА Къп, с което тимът му се реши от най-реалния си шанс за трофей през този сезон.

В предходните два сезона „топчиите“ неизменно завършваха с отличието от най-стария футболен турнир в света, ала днес разочароваха в мача срещу „стършелите“. Ако бяха стигнали до финала през тази година, момчетата на Венгер щяха да имат шанс да изравнят знаменитото постижение на Блекбърн, който си остава единственият тим, печелил трофея в три поредни години (1884, 1885 и 1886 година).

„Фантастичната ни серия намери своя край. За съжаление това се случи в ден, в който смятам, че с представянето си заслужавахме победата“, каза френският специалист. „Честито на Уотфорд. Те не създадоха много шансове, но се възползваха напълно от възможностите си. Тъжно е, защото ние се раздадохме докрай.“

В момента Арсенал се намира на 8 точки зад временния лидер във Висшата лига Лестър, а през другата седмица му предстои осминафинален реванш срещу Барселона в Шампионската лига. Каталунците спечелиха първия мач в Лондон с 2:0. „Ще видим какво ще правим срещу Барселона, но искам от моя отбор да положи усилия и да превърне невъзможното във възможно“, добави Венгер.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS