Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че Жозе Моуриньо трябва да се справи с факта, че е под напрежение в Челси. Сблъсъкът между Арсенал и Челси от английската Висша лига предстои в събота.

Дербито на 19 септември започва в 14:45 часа и ще бъде излъчено пряко в ефира на телевизия Diema Sport 2, чрез платформата Gong Play, ще може да проследите на Gong.bg и на честотите на Дарик радио.

Арсенал е четвърти в Англия с 10 точки до тук, но претърпя поражение от Динамо Загреб в Лига Европа в последния си мач. Челси пък е на незавидното 17-о място във временното класиране в Англия с едва 4 точки от 5 мача до момента.

„Това са трудни ситуации, но всеки мениджър, който е достатъчно дълго в играта трябва да умее да се справя", заяви Венгер по повод моментната ситуация в Челси и бе категоричен, че и на Моуриньо ще му се наложи да се справи с напрежението.

 „Аз се концентрирам върху това, което обичам – футбола. Уважавам всички и не се влияя от другото. Футболът е това, което има значение“, коментира френският специалист.

„Мястото ни в края на сезона зависи от големите мачове. Не гледам къде е Челси, а дали ние се представяме на ниво“, добави още Арсен Венгер.