Топреализаторът в историята на холандския национален отбор Робин ван Перси не смята скоро да се отказва от кариерата си за "лалетата". Въпреки че наскоро навърши 31 години, нападателят иска да участва и на Световното първенство след четири години. 

"Ще направя всичко, което зависи от мен, за да попадна в състава на родината ми за следващото първенство на света. Живея добър о спокоен живот, това би трябвало да ми даде още няколко години в кариерата."

"Целта ми е да играя на най-високо ниво, докато мога. Разбира се, това включва и националния отбор до момента, до който ще мога да му бъда полезен", сподели Ван Перси пред вестник "Де Фолкскрант". 

Нападателят има 92 мача и 47 попадения за родината си. Той беше сред фаворитите на предишния мениджър Луис ван Гаал, който сега му е мениджър в Манчестър Юнайтед. Той иска да остане максимално дълго на "Олд Трафорд". 

"Сега съм на 31 години и имам още девет години футбол пред себе си. Не си правя илюзиите, че до края на кариерата си ще играя за някой от топклубовете. Но целта ми е до 40 години да играя професионален футбол на възможно най-високо ниво", сподели още Ван Перси.