Звездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни, освен че се превърна в герой за своя тим срещу Ливърпул, успя да подобри и рекорд на Тиери Анри.

Английският национал вкара единствения гол на „Анфийлд“ в мача от 22-ия кръг. По този начин той изпревари бившия футболист на Арсенал, като вкара 176-ото си попадение за Манчестър Юнайтед. Уейн Рууни вече има най-много попадения за един клуб в историята на Премиърлийг. Постижението на Тиери Анри е 175 гола.

След срещата нападателят на Манчестър Юнайтед сподели, че двубоят с Ливърпул е бил един от най-важните за „червените дяволи“.

„Всички знаят, че този двубой беше много важен, заради мястото ни в класирането. Нуждаехме се от трите точки, за да продължим добрата си серия за годината. Беше важно за нас“, сподели Уейн Рууни.

Колкото до постигнатия рекорд, нападателят каза: „Не знаех. Прекрасно е да се постигат рекорди, особено вкарвайки на „Анфийлд“. Мина доста време откакто ми се случи за последно, така че ще бъда малко егоист днес и ще се насладя на постигнатото.“