Уволненият от мениджърския пост на Ливърпул Брендън Роджърс изрази първата си официална позиция, след като разбра, че повече няма да води мърсисайдци. Това стана чрез сайта на Асоциацията на футболните мениджъри в Англия. 

В съобщението си северноирландецът твърди, че е разочарован вече да не е част от "червените", но благодари за възможността да води клуба на собственика и шефовете, които спомена лично.

"Естествено, че съм крайно разочарован, че напускам Ливърпул. За мен беше едновременно чест и привилегия да водя през последните три години един от най-великите клубове в света."

"Работех усърдно всеки ден, за да покажа най-доброто от себе си и да помогна за развитието на всеки един играч по отделно. Исках да накарам нашите велики фенове да се чувстват горди от клуба."

"Имах някои прекрасни моменти по време на престоя си тук и искам да благодаря на футболистите за усърдната им работа. Сегашният състав е в процес на обновяване, но тези играчи имат страхотен талант и показват задружност."

"Очаквам от тях да продължат да се развиват във възходяща насока в следващите седмици и пожелавам както на тях, така и на моя наследник, всичко най-добро в оставащото време до края на сезона."

"Ливърпул има невероятно футболно наследство и аз изпитвам само уважение и възхита към историята, традициите и ценностите, които правят този клуб и този град толкова специални. Затова, освен на играчите си, искам да благодаря и на всеки свързан с Ливърпул."

"Благодаря на собствениците от "Фенуей Груп", борда на директорите и по-специално Йън Еъри, треньорския ми екип, всички работници в клуба, всички доброволци, треньорите в Академията, младите играчи и, разбира се, невероятните ни фенове. Точно заради тях този клуб е специален."

"Накрая, искам специално да спомена собственика Джон Хенри и президента Том Уърнър, както и Майк Гордън. Те ми дадоха тази страхотна възможност и въпреки че няма да работим повече заедно, аз съм сигурен, че нашата връзка и нашето приятелство ще продължи и за в бъдеще", написа Роджърс на раздяла с Ливърпул.