225-то дерби на Мърсисайд завърши без победител. Евертън и Ливърпул завършиха 1:1 на „Гудисън Парк“ в мач от осмия кръг на Премиършип.

Джеймс Милнър можеше да изведе Ливърпул напред в резултата в 26-та минута, когато излезе сам срещу Тим Хауърд в 26-та минута, но стреля от малък ъгъл и вратарят успя да се намеси и да избие топката в корнер.

Евертън отговори в 28-та минута, когато Рос Баркли центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул, където Стивън Нейсмит стреля с глава, но Симон Миньоле успя да избие топката в корнер.

Джеймс МакКарти отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Ливърпул, но Миньоле отново демонстрира добър рефлекс и успя да спаси.

Първата разправия между играчи на двата отбора бе в 34-та минута, когато Рос Баркли се спречка с Емре Джан, а съдията Мартин Аткинсън показа първите жълти картони в срещата.

Ливърпул поведе с 1:0 в 41-та минута, когато Джеймс Милнър центрира от корнер в наказателното поле на Евертън, където Дани Ингс бе оставен непокрит и успя отблизо да изпрати топката във вратата на Тим Хауърд.

Евертън изравни резултата в първата минута на добавеното време на първата част, когато Жерар Деулофеу центрира в наказателното поле на Ливърпул, където Емре Джан не успя да изчисти топката и я изпрати в краката на Ромелу Лукаку, който се възползва от получения подарък и вкара отблизо.

Ромелу Лукаку стреля от малък ъгъл в 48-та минута, но Симон Миньоле се намеси и спаси.

Рос Баркли направи добър рейд в 66-та минута, след което стреля от границата на наказателното поле на Ливърпул, но топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Симон Миньоле.

Ромелу Лукаку отправи нов опасен удар в 70-та минута, но Миньоле отново спаси.

Филипе Коутиньо отправи хубав удар в 72-та минута, но Тим Хауърд бе на мястото си и спаси.

Съдията Мартин Аткинсън спести втори жълт картон на Лукас Лейва в 77-та минута, когато бразилецът фаулира Джеймс МакКарти и заслужаваше да бъде изпратен под душовете.

Това бе шестото от последните седем дербита на Мърсисайд, което завършва наравно. Евертън освен това няма победа в последните 10 дербита.

Евертън е на шесто място в класирането с актив от 13 точки, докато Ливърпул е десети с 12 точки.

Евертън: Тим Хауърд, Тайъс Браунинг, Фил Джагиелка, Рамиро Фунес Мори, Брендън Галоуей, Джеймс МакКарти, Гарет Бари, Жерар Деулофеу, Рос Баркли, Стив Нейсмит, Ромелу Лукаку

Ливърпул: Симон Миньоле, Емре Джан, Мартин Шкъртел, Мамаду Сако, Натаниъл Клайн, Джеймс Милнър, Лукас Лейва, Алберто Морено, Филипе Коутиньо, Даниел Стъридж, Дани Ингс