Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер счита за спорно решението на съдията Марк Клатенбърг да даде дузпа на Тотнъм в неделното лондонско дерби, което приключи без победител при 1:1.

Именно наказателния удар, който Хари Кейн реализира в 51-ата минута, помогна на „шпорите“ да не загубят визитата си на „Емиратс“. Дузпата стана факт след нарушение на Лоран Кошчелни срещу Муса Дембеле, но Венгер смята, че решението е било твърде жестоко спрямо неговия тим.

„Според мен дузпата беше пресилена. Нямахме късмет с това отсъждане“, коментира Венгер. „Ситуацията не вещаеше опасност да ни вкарат гол, фаулът не изглеждаше умишлен. След мача дори говорих с някои съдии, които ми казаха, че тя може да се отсъди, а може и да не се даде. Като мениджър на Арсенал предпочитам реферът да не я бе отсъждал.“

В същото време френският специалист имаше претенции, че Виктор Уаняма от Тотнъм е трябвало да бъде изгонен след поредицата груби фаулове, които извърши. „Според мен той е голям късметлия, че остана на терена до края. Имаше няколко фаула, например лактите срещу Уолкот, ала реферите взимат тези решения. Трябва да го преглътнем и да приемем ситуацията такава, каквато е. Все пак никой не ни попречи да вкараме още голове, а това е нещото, което ние не свършихме.“

„Дали Челси и Ливърпул нямат предимство в битката за титлата? Не знам. По-лесно е да се готвиш, когато ти липсва интензивността на Шампионската лига, но ако питате тях, те биха предпочели да играят в този турнир. По тази причина не мога да се оплаквам. Те имат леко физическо преимущество със сигурност, но ние трябва да живеем с това и не бих го използвал като оправдание“, добави Венгер.